Kincses Óbuda - záróvetélkedő

2018.05.23 14:00

Május 23-án rendeztük a Kincses Óbuda tavaszi vetélkedő második, záró fordulóját. Előzetes feladatként elkészültek a korábbi élményeket feldolgozó tablók és Óbuda kulturális valamint ipartörténeti kincseit bemutató makettek. Ezeket a független intézményi zsűri előzetesen értékelte és a kapott pontszámok ugyanúgy lezárt borítékba kerültek, mint a márciusi első forduló eredményei. Így elmondhattuk, hogy a mindent eldöntő záró vetélkedő kezdetére tetőfokára hágott az izgalom. A három tagú zsűri elnöke Fenyvesiné Hegedűs Edit az Észak-Budapesti Tankerület szakmai igazgatóhelyettese volt, munkáját Karsai-Diamant Lívia, az Óbudai Múzeum múzeumpedagógusa, valamint Szajlai Adrienn, intézményünk intézményvezetője segítette.

A versenyző csapatok öt perces power point összeállításban mutatták be a korábban végrehajtott feladatok során átélt élményeiket. Ezt követően a különböző helyszíneken látható értékek alapján kellett a helyszíneket beazonosítani. Derüs pillanatokat okoztak az activity bemutatók, amikor is korabeli óbudai kismesterségeket kellett kitalálni. A záró feladat szoborvadászat volt, aminek során Varga Imre szobrászművész alkotásait kellett felismerni, megnevezni.

Ezt követően a zsűri elnöke ismertette az elért pontokat, majd felbontásra kerültek a korábbi eredményeket tartalmazó borítékok. A végső elszámolásban holtversenyben első helyezett lett a felsős autista csoport és a nyolcadik évfolyam, különdíjat érdemelt az ötödik évfolyam, így az említett három osztály nyerte a fődíjat: három napos kirándulást a Bakonyba.

Korábbi vetélkedőink hagyományaihoz híven (Lakóhelyünk: Óbuda, Miklós téri évtizedek) a Kincses Óbuda versenyzői is alapos és igényes felkészültségről tettek tanúbizonyságot, élményszerűen ismerték meg lakóhelyük, Óbuda kulturális és ipartörténeti kincseit.

Ezúttal fejezzük ki köszönetünket az Észak-Budapesti Tankerület anyagi támogatásáért, amely lehetővé tette korábbi hagyományaink ápolását, folytatását

Virt István

             szervező