Események naptára

XLIII. Országos Tanulmányi Verseny - országos 4. helyezés

2018.06.04 10:00

 

Az XLIII. Országos Komplex Tanulmányi Versenyen, Kőszegen (2018.05.31-02.), iskolánk csapata országos 4. helyezést ért el.

A csapat:

 • Balla Petra
 • Gál Anna
 • Smid Annabella
 • Yang Péter

Külön dicsőség számunkra Yang Péter egyéni 3. helyezése informatikából.

Köszönet a vendéglátásért a Dr. Nagy László EGYMI-nek!

Köszönet a felkészítő tanároknak:

 • Geibl Szilbiának,
 • Sasfyné Tompa Annának,
 • Szendi Andreának
 • Virtné Kiss Melindának.

Reméljük, jövőre Kisújszálláson újra találkozunk!

 

Júniusi programok

2018.06.03 14:30

 

Kulturális délután - támogatóinknak

2018.05.30 17:00

 

Az idei tanév végén is kulturális délutánnal köszöntük meg a támogatást vendégeinknek. Az összeállításban ízelítőt adott egész éves munkájából a színeskotta zenekar, az énekkar, a néptánccsoport, és a színjátszó kör. Ezek a műsorszámok 3 arany és 1 ezüst oklevelet nyertek a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválján

A vendégek lelkes tapssal fogadták a produkciókat.

Köszönjük a szép délutánt!

 

Gyermeknap a Miklós téren

2018.05.25 09:00

Idén több helyszínen zajlott a Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon diákjai számára rendezett gyermeknap. Egy csapat (esőkabátokkal felszerelkezve) hajókázni indult. A többiek gyönyörű napsütésben sétáltak a Margitszigetre, ahol a NAWA (Amerikai Hölgyklub) által szervezett programokon vettek részt.

Délután a tantermekben kézműves foglalkozás folyt, később pedig a díszterem mozivá alakult, ahol a Ferdinánd, a bika című mesefilmet tekinthették meg. Az igazi mozihangulat megteremtéséhez nagymértékben hozzájárult a frissen pattogtatott kukorica.

A hét végén állatkerti kirándulással folytatódott a program.

Ezúton is köszönjük a NAWA Hölgyklub és a pedagógusok munkáját, amivel idén is feledhetetlenné varázsolták a gyermeknapot.

 

Kincses Óbuda - záróvetélkedő

2018.05.23 14:00

Május 23-án rendeztük a Kincses Óbuda tavaszi vetélkedő második, záró fordulóját. Előzetes feladatként elkészültek a korábbi élményeket feldolgozó tablók és Óbuda kulturális valamint ipartörténeti kincseit bemutató makettek. Ezeket a független intézményi zsűri előzetesen értékelte és a kapott pontszámok ugyanúgy lezárt borítékba kerültek, mint a márciusi első forduló eredményei. Így elmondhattuk, hogy a mindent eldöntő záró vetélkedő kezdetére tetőfokára hágott az izgalom. A három tagú zsűri elnöke Fenyvesiné Hegedűs Edit az Észak-Budapesti Tankerület szakmai igazgatóhelyettese volt, munkáját Karsai-Diamant Lívia, az Óbudai Múzeum múzeumpedagógusa, valamint Szajlai Adrienn, intézményünk intézményvezetője segítette.

A versenyző csapatok öt perces power point összeállításban mutatták be a korábban végrehajtott feladatok során átélt élményeiket. Ezt követően a különböző helyszíneken látható értékek alapján kellett a helyszíneket beazonosítani. Derüs pillanatokat okoztak az activity bemutatók, amikor is korabeli óbudai kismesterségeket kellett kitalálni. A záró feladat szoborvadászat volt, aminek során Varga Imre szobrászművész alkotásait kellett felismerni, megnevezni.

Ezt követően a zsűri elnöke ismertette az elért pontokat, majd felbontásra kerültek a korábbi eredményeket tartalmazó borítékok. A végső elszámolásban holtversenyben első helyezett lett a felsős autista csoport és a nyolcadik évfolyam, különdíjat érdemelt az ötödik évfolyam, így az említett három osztály nyerte a fődíjat: három napos kirándulást a Bakonyba.

Korábbi vetélkedőink hagyományaihoz híven (Lakóhelyünk: Óbuda, Miklós téri évtizedek) a Kincses Óbuda versenyzői is alapos és igényes felkészültségről tettek tanúbizonyságot, élményszerűen ismerték meg lakóhelyük, Óbuda kulturális és ipartörténeti kincseit.

Ezúttal fejezzük ki köszönetünket az Észak-Budapesti Tankerület anyagi támogatásáért, amely lehetővé tette korábbi hagyományaink ápolását, folytatását

Virt István

             szervező

 

Miklós téri gyermekek a Speciális Olimpián!

2018.05.22 09:00

2018. május 22-én tettre készen felvértezve, érkezett meg a Miklós téri úszócsapat a monori uszodába! A vidámság, küzdeni akarás és a „megmutatjuk, mit tudunk” jelszó jellemezte ezt a napot. A versenyt Dr. Jády György országos sportigazgató nyitotta meg, aki a sportszerű versenyzésre, és a küzdeni akarásra bíztatta a sportolókat, majd a bírók csapata Verebélyi Loretta vezetésével bemelegítette sportolóinkat a „Nád a házam teteje” kezdetű közismert dallal, és elkezdődött a megmérettetés. Mindenki kihozta magából a maximumot, hiszen Abu Dhabiba való kijutás volt a cél.

A sportolóink kiválóan teljesítettek!!!

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség vezető testülete június 7-én hozta meg határozatát a jövő évi Nyári Világjátékokra utazó csapat személyi összetételéről. A Speciális Olimpia 15. Nyári Világjátékok eseményei 2019. március 8. és 21. között zajlanak majd Abu Dhabiban. A Miklós téri intézmény két sportolója Rácz Bálint és Szilágyi Zsanett is tagja a magyar küldöttségnek úszó szakágban.

Gratulálunk Bálintnak és Zsanettnek a fantasztikus eredményhez!

Külön köszönet Oravecz Éva edzőnek a lelkiismeretes munkáért!

 

Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválja

2018.05.16 14:00

 

A Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválján iskolánk tanulói ismét nagyon jól szerepeltek. Dráma és ének-zene kategóriában összesen 3 arany és egy ezüst fokozatért kaptak oklevelet.

Arany fokozat:

 • Színeskotta zenekar
 • Népi játékok
 • Farsangi mulatság

Ezüst fokozat:

 • Népdal csokor
Gratulálunk a szereplőknek és a felkészítő tanároknak!
 

„Ecsettel – lélekkel” - Kiállítás a művészetterápiás csoport munkáiból

2018.05.14 15:00

 

Az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont adott otthont az iskolánk művészetterápiás csoportjának alkotásaiból rendezett kiállításnak.

A kiállítást Tamás Ilona tankerületi igazgató asszony nyitotta meg.

A megnyitón közreműködött intézményünk színeskotta zenekara.

A kiállítást 2018. május 31-ig tekinthették meg az érdeklődők.

 

KÉKTÚRA - Kemeneshát – Marcal medence

2018.05.10 08:00

2018. május 10.: Sárvár – Sitke - Gérce

 

A korábbi szakaszt, még az előző év nyarán, kőszegi nyaraltatásunk alkalmával, Sárváron fejeztük be, most innen folytatjuk. Terveink szerint Sárvártól Sümegig.

Május 10-én intézményi kis buszunkkal dél tájban meg is érkeztünk a Sárvári-tavakhoz. Létszámunk szokásos: hat és elrettenthetetlen kék túrás fiatal, Rostás Ági néni és Virt Pista bácsi. Az első nap délutánja könnyűnek ígérkezett, hiszen mindösszesen 13 km várt ránk gércei szálláshelyünkig. A második és harmadik nap a maga, napi 30-32 kilométerével már „emberesebbnek ígérkezik”.

Folytatás...

 

Olvasónapló verseny

2018.04.12 13:00

Tételek: 41 - 50 ból 149
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>